Home

Nieuws 195 x bekeken

'Laat productschappen zelf herstructurering vormgeven'

Den Haag – De herstructurering van publiekrechtelijke bedrijfsorganisaties (PBO’s) als productschappen moet in eerste instantie door de PBO’s zelf worden ingevuld.

Dat schrijven de belangenorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer.

In de brief stellen de drie partijen tevens dat een absolute reductie tot publieke taken als medebewind en voedselveiligheid de belangrijke rol miskent die schappen desgewenst kunnen spelen op andere terreinen als innovatie en duurzaamheid.

De schrijvers wijzer erop dat deze onderwerpen in overheidsbeleid zijn verheven tot prioriteiten in de recent afgesloten Groene Groei Deal. ’De schappen van de toekomst zouden derhalve zeker op deze terreinen activiteiten moeten kunnen verrichten, zonder allerlei regelgevende belemmeringen’. zo valt te lezen in de brief.

Of registreer je om te kunnen reageren.