Home

Nieuws 232 x bekeken

LTO-idee positief ontvangen

Brussel – Het idee van LTO voor een Europese bedrijfsbeëindigingsregeling zeugenhouderij is in de vergadering van de Europese brancheorganisatie Copa-Cogeca goed ontvangen.

Dat meldt Annechien ten Have die het plan heeft gepresenteerd in de Copa-Cogeca-vergadering in Brussel. LTO gaat het plan verder uitwerken. Het moet resulteren in een definiteif plan dat uiteindelijk wordt voorgelegd aan de Europese commissie. Wel waren er bij verschillende leden van Copa-Cogeca nog zorgen over de financiering van het plan.

LTO wil het plan lanceren in het kader van de Europese verplichte omschakeling naar groepshuisvesting. Het zou bedrijven die die stap niet meer willen maken de mogelijkheid moeten verschafen te stoppen met hun bedrijf. Dat heeft dan bovendien tot voordeel dat het aantal zeugen en dus ook de biggenproductie zou kunnen krimpen.

Anne Mieke Ravenshorst

Of registreer je om te kunnen reageren.