Home

Nieuws

LTO Noord onderzoekt collectief inkopen van zonnepanelen

Zwolle – LTO Noord start in Flevoland en Overijssel met het project om grootschalig zonnepanelen in te kopen voor de leden.

Het effect van grootschalige inkoop is dat de investering per zonnepaneel lager wordt. Volgens projectleider Gerard van Drooge van Projecten LTO Noord gaat het om een besparing van 10 tot 15 procent wanneer collectief wordt ingekocht.

De provincies Flevoland en Overijssel zijn pilotgebieden voor dit project waarin verschillende partijen binnen LTO Noord samenwerken. ”In deze provincies hebben we eerder al een peiling gehouden of er interesse bestaat voor collectief aanschaffen van zonnepanelen. De interesse is groot. Via vier informatiebijeenkomsten gaan we nu inventariseren hoeveel leden concreet mee willen doen”, zegt Van Drooge. Als er genoeg animo is gaat LTO Noord in gesprek met verschillende leveranciers van zonnepanelen om de beste prijs af te spreken.

Bij gebleken succes wordt het project in de loop van volgend jaar ook in de rest van het werkgebied van LTO Noord uitgerold.

Of registreer je om te kunnen reageren.