Home

Nieuws

Koppert verwerft rechten biologische fungicide Bayer

Berkel en Rodenrijs – Koppert Biological Systems neemt de wereldwijde rechten op de marketing, registratie en productie van de biologische fungicide Shemer over van Bayer Cropscience.

Shemer is een zogeheten antagonist die groente en fruit beschermt tegen ziektes die ontstaan uit schimmelpathogenen.

Het bedrijf, gevestigd vlakbij Rotterdam, noemt de fungicide een ’krachtige aanvulling op voor- en naoogstbehandelingen’. Henri Oosthoek, directeur marketing en sales: ”De overname van dit product sluit heel goed aan bij onze strategie om ons productportfolio uit te breiden.”

Koppert Biological Systems telt 750 werknemers en realiseerde vorig jaar een omzet van ruim 100 miljoen euro. Bayer Cropscience is onderdeel van Bayer AG, en realiseerde in 2010 een omzet van 6,8 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.