Home

Nieuws 5 reacties

Koopmans trots op Liegebeest-trofee

Den Haag - "Als waarheid een leugen wordt genoemd, wil ik de Liegebeest van het jaar-trofee graag in ontvangst nemen." Dat zegt CDA-kamerlid Ger Koopmans in reactie op het winnen van deze trofee. 

Het Kamerlid werd genomineerd voor de prijs door zijn uitspraak dat het CDA beter is voor dieren dan de Partij voor de Dieren. Bij de publieksstemming kreeg het CDA met 30 procent de meeste stemmen. "Als in de rest van Europa de hokken open worden gezet, dan rennen de varkens en kippen in rijen van vier naar de Nederlandse stallen. En dan knorren en kakelen ze tegen elkaar 'zo goed hebben we het nog nooit gehad', zegt Koopmans. Hij benadrukt dat de zorg voor dieren voor het CDA niet ophoudt bij de grens en dat hij daarom pleit om Europese regels aan te scherpen, in plaats van de nationale regels.  

De verkiezing voor Liegebeest
van het jaar wordt georganiseerd door Wakker Dier. De prijs is bestemd voor producten, reclames en uitspraken die zich diervriendelijker voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Als het aan Koopmans ligt, verdient Wakker Dier volgend jaar zelf deze prijs.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ger proficiat met de prijs!
  Wat je hebt gezegt wil ik onderstrepen! Dat wakkerdier alles doet om de sector om zeep te helpen is wel duidelijk.
  De dieren in Nederland zijn voor de economie en duurzaamheid van groot belang. Over de aantallen kan men over twisten wat economisch en milieutechnisch verstandig is.

 • no-profile-image

  Vonk

  En Diederik vertelde dat we de leugen een waarheid gaan noemen.
  Wie is nu het liegebeest?

 • no-profile-image

  Goed bezig Ger.Het heeft inderdaad geen enkele zin om de eigen ondernemers de nek om te draaien door ze op te schepen met eisen die veel verder gaan dan europese wetgeving,waardoor veehouders in landen waar de welzijnseisen veel lager zijn gaan uitbreiden en deze dieren het juist slechter krijgen.

 • no-profile-image

  hs

  Ik hoop dat dit kamerlid nu echt het lef heeft om volgend jaar deze trofee uit te reiken aan Wakker Dier.
  Evt. heb ik hiervoor ook de Dombo-trofee beschikbaar.
  (voor degene met de domste uitlating van het jaar)

 • no-profile-image

  Dan heb je aan één Dombo-trofee niet genoeg. Ga er alvast maar een stuk of wat bijmaken.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.