Home

Nieuws 198 x bekeken

Kamp pareert kritiek EP

Den Haag – Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) noemt de uitspraken van het Europees Parlement (EP) over de beperkingen voor werknemers uit Bulgarije en Roemenië ’allemaal onzin’.

Volgens het EP druist de weigering van Nederland om nog langer tewerkstellingsvergunningen af te geven voor arbeiders uit die twee EU-lidstaten in tegen fundamentele Europese waarden als anti-discriminatie en solidariteit. Ook roept het parlement de Europese Commissie op te onderzoeken of hiermee regelgeving wordt overtreden.

”Er mag best onderzocht worden of wij ons aan de wet houden”, zei Kamp dinsdag in de wandelgangen van de Tweede Kamer. ”Bij de toetreding van Bulgarije en Roemenië is heel bewust de mogelijkheid voor een overgangsperiode ingebouwd. Wij maken gebruik van die mogelijkheid. Toen Polen toetrad tot de EU is er een soortgelijke bepaling afgesproken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.