Home

Nieuws 183 x bekeken 5 reacties

Kamervragen over te smalle brug

Westervoort - Tweede Kamerleden Ger Koopmans (CDA) en Charlie Aptroot (VVD) gaan vragen stellen aan ministerie Melanie Schultz van Haegen van Verkeer over de toestand met de brug over de IJssel tussen Arnhem en Westervoort. Het wegdek van de brug is na een renovatie door Rijkswaterstaat te smal voor zwaar verkeer dat elkaar wil passeren, zoals landbouwverkeer. Rijkswaterstaat kondigde deze week na onderzoek aan dat er eigenlijk geen oplossingen zijn voor het probleem, maar dat de kwestie vanaf 1 november de verantwoordelijkheid is van de gemeenten Arnhem en Westervoort.

Bij de opening van de brug bleek dat twee landbouwvoertuigen elkaar niet kunnen passeren.

Tot nu toe had Rijkswaterstaat verkeersregelaars ingezet die het verkeer - rond de 7 keer op een dag - stil zetten als er brede (landbouw)voertuigen de IJsselbrug willen passeren. Per 1 november stopt Rijkswaterstaat met het inzetten van deze verkeersregelaars en laat de verantwoordelijkheid nu over aan de gemeenten Westervoort en Arnhem om met oplossingen te komen voor een veilige en snelle doorstroming van het verkeer.

Volgens de gemeenten was Rijkswaterstaat al voor aanvang van het karwei gewaarschuwd dat het wegdek te smal zou worden, maar is daar niet naar geluisterd. ,,Ze leveren een weg af die niet deugt en trekken dan de handen eraf. Dat is onacceptabel'', aldus de gemeente Westervoort. De Kamerleden willen van de minister weten hoe dat kan en hoe het probleem opgelost gaat worden.


Laatste reacties

 • no-profile-image

  in kader van bezuinegingen kun je de oplossing wel raden!!!!!

 • no-profile-image

  De verantwoordelijken voor deze blunder op staande voet ontslaan. En het beste is, de schades laten betalen! Het wordt met de dag erger, geen verstand van zaken en arogant en slecht communiseren met betrokkenen!

 • no-profile-image

  meomy

  Bedacht door mannen zeker deze constructie. Dit is toch te gek voor woorden. Wie hebben daar zitten te slapen?????

 • no-profile-image

  stoplichtje aan de ene kant en een stoplichtje aan de andere kant en het probleem is opgelost

 • no-profile-image

  Duuve

  En waar blijven ze dan met de sneeuw ? lastig om dat over een, zelf door rijkswaterstaat bedachte, hoge rand van 90cm. te werken!
  Eerst moet er natuurlijk weer iets ergs gebeuren voordat het alsnog in de oude staat terug gabracht kan worden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.