Home

Nieuws 246 x bekeken

Kamer wil geen verhoging energiebelasting voor groen gas

Den Haag - Meerdere fracties in de Tweede Kamer willen geen verhoging van het belastingtarief voor groen gas.

Dat blijkt tijdens de behandeling van het Belastingplan 2012 door de Kamercommissie van Financiën. CDA, Groenlinks en D66 pleiten voor een ondersteuning van de ontwikkeling van groen gas. “Het kan niet zo zijn dat we de innovatie van groen gas nu de nek omdraaien”, aldus Bruno Braakhuis van Groenlinks. Hij benadrukt het belang van de ontwikkeling van groen gas als schonere transportbrandstof. Hij zet bovendien grote vraagtekens bij het beleid, waarin het btw-tarief voor groen gas zou stijgen, terwijl het lage btw-tarief voor rode diesel in de landbouw behouden blijft.

CDA-er Pieter Omtzigt vindt dat groen gas geleidelijk moet ingroeien. “De industrie kan geen schaalgrootte bereiken als de energiebelasting in één keer verhoogd wordt”, aldus de parlementariër. Hij vraagt staatssecretaris Frans Weekers van financiën om groen gas en hybride auto’s voor de bijteling gelijk te behandelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.