Home

Nieuws 229 x bekeken

Kalveren dit jaar iets jonger geslacht

Zoetermeer - Het aantal kalverslachtingen is in de eerste drie kwartalen van dit jaar uitgekomen op een totaal van ruim 1.115.000 stuks.

Dat is een fractie (0,4 procent) meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. In het eerste kwartaal is er ten opzichte van 2010 een kleine groei van 1,8 procent gerealiseerd, maar in het derde kwartaal weer een teruggang. In de slachtingen zet de trend naar meer kalveren jonger dan acht maanden zich voort. In het eerste kwartaal van 2010 betrof 83 procent van het totaal aantal slachtingen kalveren van de categorie jonger dan acht maanden. Dat is sindsdien geleidelijk opgelopen en in het derde kwartaal van 2011 uitgekomen op 86 procent.

Sinds januari geeft het PVE ook aan hoeveel van de jong geslachte kalveren gerekend kunnen worden tot ‘jong rosé’. Dat is nog net geen vijfde, maar ook iets groeiend. In het eerste kwartaal was 16 procent van deze categorie aan te duiden als jong rosé, in het tweede kwartaal 17 procent en in het derde kwartaal 18 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.