Home

Nieuws 243 x bekeken 2 reacties

Jongere wil duurzaam eten in de schoolkantine

Den Haag – Driekwart van de jongeren vindt het geen probleem als het broodje ham in de kantine wordt vervangen door een meer duurzame variant.

Dit blijkt uit het nieuwe onderzoek ’Jongeren over vlees versus vega’ dat in opdracht van het Voedingscentrum is verricht onder 546 jongeren van 12 tot 18 jaar. Het onderzoek peilde de houding van jongeren ten opzichte van vleesconsumptie en duurzaamheidaspecten van eten.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 73 procent van de jongeren het belangrijk vindt dat het vlees dat ze eten komt van dieren die goed behandeld zijn. Nog eens 23 procent is het met die stelling een beetje eens. Verder vindt 43 procent van de jongeren dat het belangrijk is dat bij de productie van eten rekening is gehouden met het milieu, en 46 procent is het daarmee ’een beetje eens’.

Ruim de helft van de ondervraagden (54 procent) wil graag tips krijgen hoe ze door kleine veranderingen in hun dagelijkse eetgewoonten het milieu en dierenwelzijn kunnen verbeteren. De jongeren geven ook aan welke informatie en tips ze zouden willen hebben: ’Hoe worden dieren geslacht, met of zonder pijn?’,’Merkt een kip wel of hij binnen of buiten rondloopt?’, ’Hoe krijg je toch eiwitten binnen als je geen vlees eet?’ en ’Wat heeft het voor nut als ik minder vlees zou gaan eten?’.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Weer zo'n lekkere gekleurde enquete.

  • no-profile-image

    Logisch dat jongeren een broodje ham vervangen geen probleem vinden! Aten de jongeren maar alvast een broodje ham i.p.v. snoep en snacks, dan pas heb je iets bereikt! Zelfs een algemeen aanvaarde groente als bloemkool wordt zelden door die doelgroep gekocht! Er is nog veel werk aan de winkel!

Of registreer je om te kunnen reageren.