Home

Nieuws

'Inova Fruit Verkoop bv voldoet aan verwachting'

Geldermalsen – De verkochte volumes appels via Inova Fruit Verkoop bv komen overeen met vooraf gestelde doelen. Dat zegt directeur Karel van der Linden.

Sinds het begin van dit afzetseizoen zetten alle telers van Rubens, Junami en Wellant hun appels af via hun afzetorganisatie en de verkoop bv. ”Je ziet dat het systeem werkt. Er worden meer klanten bediend en er is betere uitwisseling van product.” Of dat tot een meeropbrengst leidt voor telers, kan hij niet zeggen. ”We zijn nu zelf een marktpartij. Dit is marktgevoelige informatie.” De appelmarkt staat onder druk door een forse oogst.

Uit het marktonderzoek van agd.media blijkt dat C1000 een scherpe actie voert met Rubens-appels, één van de drie Inova Fruit-rassen. Vorige week kostte een kilo € 1,49, deze week 99 cent. De kwaliteit van de Rubens in de bezochte winkel was slecht. Van der Linden reageert verbaasd. ”Welke winkel was dat? Want dan gaan we gelijk kijken. We reageren altijd op dit soort telefoontjes die meestal van telers komen.” Het is geen algeheel kwaliteitsprobleem, verzekert Van der Linden.

Inova Fruit probeert Rubens in de vrije verkoop te krijgen, dus los in het schap. Dat is bij C1000 gelukt, blijkt uit het prijsonderzoek van agd.media, maar niet bij Albert Heijn. De marktleider verkoopt kleine maten Rubens in Kabouter Plop-zakken.

Het assortiment luxere soorten in schaaltjes bestaat vooral uit importappels als Jazz, Gala en Pink Lady. Van der Linden: ”We proberen het totale aanbod goed weg te zetten, als de kleinere maten goed weglopen via Albert Heijn is dat ook goed.”

Albert Heijn laat weten ook Kanzi op schaal te verkopen. Een woordvoerder: ”Binnenkort nemen wij de rassen Wellant, Junami en Sweet Sensation ook op in ons assortiment.” Sweet Sensation is een peer en geen Inova Fruitras.

Of registreer je om te kunnen reageren.