Home

Nieuws

'In formulechaos helpt alleen vermelding spiervleesaandeel'

Damme - In de nog steeds chaotische gang van zaken rond de nieuwe formules voor de bepaling van de vleesprijs bij de Duitse varkensverwerkers eist varkenshoudersbond ISN van de slachterijen dat ze het spiervleesaandeel (sva) op de afrekening vermelden.

"Het sva is de centrale sleutelparameter bij de waardebepaling van het vleesvarken en de enige parameter die zorgt voor vergelijkbaarheid tussen de slachterijbedrijven," verklaart ISN-directeur Torsten Staack.

”Juist vanwege de actuele verwarring bij de toepassing van de formules is vermelding van het sva daarom op alle afrekeningen – kan niet schelen of deze is vastgesteld door AutoFom of Fom – noodzakelijk. De leveranciers moeten er op staan dat het sva opgegeven wordt.” Volgens Staack zouden de verwerkers daar eigenlijk ook geen probleem moeten hebben, want vastgesteld wordt het sva sowieso, alleen wordt deze tot dusver niet vermeld. ”Waarom? Valt er wat te verbergen?”, zo vraagt Staack zich af.

Of registreer je om te kunnen reageren.