Home

Nieuws

Iers vleesbedrijf ABP voert capaciteit op

Atlee – Het Ierse vleesbedrijf ABP Food Group, naar eigen zeggen de grootste vleesexporteur in Europa, heeft de Britse collega RWM Food overgenomen.

Daarmee krijgt ABP de beschikking over een grote rundveeslachterij in Langport en een lammerenbedrijf in Yetminster. Daarnaast heeft ABP ook een meerderheidsbelang genomen in de eveneens Britse rundveeslachterij Blade Farming.

ABP heeft de afgelopen twee jaar al een reeks vleesbedrijven in Groot-Brittannië overgenomen. Daardoor heeft de Ierse onderneming de totale capaciteit voor het slachten van runderen opgevoerd tot meer dan een miljoen dieren per jaar. Op de Britse markt neemt ABP nu zo’n 20 procent van de totale runderslacht voor haar rekening, in Ierland zelf ongeveer een kwart. Bovendien heeft het Ierse vleesbedrijf met het inlijven van RWM de capaciteit voor het slachten van lammeren meer dan verdubbeld.

RWM Food is één van de belangrijkste leveranciers van zowel rund- als lamsvlees voor de Britse supermarkt Tesco maar heeft ook Mc Donalds als klant. Het bedrijf werkt met 1.300 rundveehouders, waardoor ABP haar positie aan de leverancierskant verder kan versterken. ABP zelf heeft behalve bedrijven in Ierland en Groot-Brittannië ook een rundveeslachterij en -verwerkingsbedrijf in Polen.

Of registreer je om te kunnen reageren.