Home

Nieuws 215 x bekeken

Horti Fair groeit, maar haalt ambitie niet

Rotterdam – De technologiebeurs Horti Fair heeft met de inschrijving van 585 beursdeelnemers voor het eerst in jaren weer een bescheiden groei gerealiseerd.

Het gaat om een stijging van ruim 10 procent ten opzichte van 2010. Toen registreerden zich 530 standhouders. Absoluut is het aantal minder dan de organisatie aanvankelijk had gehoopt. In maart sprak de organisatie nog de verwachting uit zevenhonderd beursdeelnemers binnen te kunnen halen. Later dit jaar werd die verwachting bijgesteld naar zeshonderd.

Onder de inschrijvers bevinden zich bovendien enkele tientallen deelnemers die meedoen aan het nieuwe beursonderdeel Horti Fair Fresh. Dit is een vervolg op Fresh Rotterdam, dat door Horti Fair is aangekocht.

Beursdirecteur Frans Peter Dechering hoopt daarmee de binding met telers, die niet direct investeringsplannen hebben en daarom de beurs links laten liggen, weer aan zich te binden. Onder de deelnemers bevinden zich enkele telersverenigingen.

Eerder gaf Dechering aan dat hij dit jaar ook een groei in het aantal bezoekers hoopt te realiseren. De beurs mikt nog altijd op dertigduizend bezoekers, dat zou een groei zijn van 30 procent ten opzichte van 2010, toen de beurs nog 23.000 bezoekers trok.

Of registreer je om te kunnen reageren.