Home

Nieuws 249 x bekeken

Hoogste punt bij bouw nieuw 'Pirbright'

Pirbright – Bij de bouw van een nieuw laboratorium voor besmettelijke dierziekten in Pirbright in Zuid-Engeland is het hoogste punt bereikt.

Het lab van het Institute for Animal Health, dat plaats zal bieden aan 150 wetenschappers en ruim 110 miljoen euro kost, moet begin 2014 klaar zijn.

Pirbright speelt een centrale rol bij de controle op en bestrijding van besmettelijke dierziekten zoals MKZ, klassieke varkenspest, blauwtong of rundertb. Het laboratorium staat echter ook bekend als bron voor de laatste MKZ-uitbraak in Groot-Brittannië in 2007. Twee jaar nadien vormde een kritisch rapport over de bouwkundige staat van de faciliteiten aanleiding voor het besluit om een nieuw laboratorium te bouwen. Dat wordt volgens de modernste technieken bestand gemaakt tegen het ontsnappen van virussen, bacteriën en dergelijke ofwel een zogenaamde 'high containment' faciliteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.