Home

Nieuws 3 reacties

Honger teruggebracht, maar nog altijd op ernstig niveau

Washington - Het aantal landen waar honger een groot probleem vormt, is sinds 1990 afgenomen maar blijft op een gevaarlijk hoog niveau.

In 26 landen heerst een alarmerende of extreem alarmerende aantal mensen dat honger lijdt. Dat blijkt uit de Global Hunger Index van het International Food Policy Research Institute (Ifpri) in Washington.
Sinds 1990 zijn 19 landen de ergste honger ontvlucht. De landen die volgens de index van Ifpri de meeste progressie boekten, zijn Angola, Bangladesh, Ethiopië, Mozambique, Nicaragua, Niger en Vietnam. De meeste landen die nog steeds ernstige honger kennen liggen in zuidelijk Afrika en Zuid-Azië.

Volgens de Ifpri zijn prijzen voor voedsel de laatste jaren gestegen tot gemiddeld hogere niveaus dan voorheen, terwijl markten minder voorspelbaar zijn geworden. De relatief kleine graanreserves voorspellen ook het komende jaar beweeglijkheid van prijzen, aldus de Ifpri.

De Ifpri pleit voor de opbouw van reserves, het ophouden van de subsidiëring van de teelt van voedingsgewassen voor biobrandstoffen en het meer delen van informatie over productie en consumptie door landen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Onze aandacht hoort in de eerste plaats uit te gaan naar de wereld honger en voedsel probleem.
  Realisatie van de EHS en ontpolderen behoort daar ondergeschikt aan te zijn.

 • no-profile-image

  er ligt een zeer vruchtbaar land in zuidelijk Afrika
  Zimbabwe genaamd en 1 krankzinnige idioot houd dat hele land in zijn greep en helpt een hele regio aan de bedelstaf
  ra, ra hoe kan dat

 • no-profile-image

  Die krankzinnige idioot is 1 van de rijkste in de wereld, in 1 van de armste landen van de wereld

Of registreer je om te kunnen reageren.