Home

Nieuws 220 x bekeken

'Hervorming GLB gaat niet ver genoeg'

Londen – De hervormingen die de Europese Commissie heeft voorgesteld in het landbouwbeleid gaan niet ver genoeg om de dubbele uitdaging van de internationale voedselvoorziening en bescherming van de natuur en de biodiversiteit aan te gaan.

Groot-Brittannië wil dat de toeslagrechten stapsgewijs omlaag gaan om de belastingbetaler meer waar voor z’n geld te bieden en de landbouw in staat te stellen ,concurrerender te worden.

Dat stelt de Britse minister voor milieu en plattelandsontwikkeling Caroline Spelman. ”We zijn blij dat de Commissie tenminste heeft geluisterd naar onze boodschap dat het GLB meer moet doen voor het milieu en dat het budget niet alsmaar kan toenemen te midden van een economische crisis. Maar hoewel een deel van de retoriek van de Commissie juist is, zijn we over het algemeen teleurgesteld. De voorstellen zoals die nu op tafel leggen kunnen een stap terug betekenen. Wij willen dat de waardevolle bescherming die boeren bieden aan het platteland beter wordt gewaardeerd door doelgerichte betalingen. De Commissie wil echter alleen betalen voor de basismaatregelen waarmee we veel minder bereiken en waardoor nutteloze bureaucratie kan ontstaan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.