Home

Nieuws

Henk Vaarkamp (61) overleden

Utrecht – Voorzitter Henk Vaarkamp (61) van de Raad voor Dierenaangelegenheden is donderdag plotseling overleden.

Vaarkamp was professor Veterinaire Apotheek aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. De hoogleraar maakte tijdens de Q-koortscrisis deel uit van de naar hem genoemde commissie, die de dierenwelzijnsaspecten van de ruiming volgde.

Vaarkamp was tot 1999 praktiserend dierenarts in het Brabantse Diessen. Toen trad hij toe tot de faculteit Diergeneeskunde als docent. In 2001 werd hij hoogleraar.

Decaan Anton Pijpers en directeur Wim Dierksen van de faculteit zeggen dat Vaarkamp werd gekenmerkt door zijn geloof in een positieve ontwikkeling en een scherp oog voor de menselijke factor. ”Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de modernisering van de diergeneeskunde.”

Of registreer je om te kunnen reageren.