Home

Nieuws 168 x bekeken

Heineken verbetert omzet en volumes

Amsterdam – Heineken heeft, ondanks de slechte zomer in Europa, in het derde kwartaal de omzet en volumes zien stijgen.

Dat bleek woensdag bij de publicatie van het tussentijds handelsbericht van de bierbrouwer. In West-Europa daalden de verkopen, in alle andere regio’s wist Heineken meer bier en andere dranken aan de man te brengen.

De omzet ging met 0,6 procent omhoog tot 4,6 miljard euro. Valuta-effecten drukten het cijfer, want op autonome basis steeg de omzet met 3 procent. De operationele winst (ebit beia) kwam in het derde kwartaal lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat was onder meer het gevolg van het slechte weer in West-Europa in juli en augustus, aldus Heineken.

De verkopen in West-Europa daalden met 3 procent. In Centraal- en Oost-Europa, evenals in Afrika en Azië, stegen juist de bierverkopen flink. Daardoor stegen de verkochte volumes in totaal met 1,6 procent tot 53,4 miljoen hectoliter. De biervolumes ging met 2,7 procent omhoog tot 44,9 miljoen hectoliter.

Of registreer je om te kunnen reageren.