Home

Nieuws 243 x bekeken

Handelskoepel wijst op belang keten met teelt

Den Haag – Het is belangrijk dat groente- en fruittelers gebruik blijven maken van expertise van handel en andersom.

Dat stelt handelskoepel Frugi Venta naar aanleiding van het vertrek van 81 groentetelers bij Coforta.

De woordvoerder van de telers Thijs Jasperse noemde het vertrek een ontvlechting van teelt en handel. De telers willen zelf supermarkten gaan beleveren. Belangen van teelt en handel staan teveel haaks op elkaar, stelde hij maandag op de persconferentie bij Coforta. Bij die gelegenheid bleek dat Jasperse en de Cofortavertegenwoordigers het op verschillende punten oneens zijn.

Frugi Venta blijft geloven in de verticale ketenintegratie. ”Het is belangrijk dat teelt en handel gebruik blijven maken van elkaars expertise en ervaring met als resultaat een zo hoog mogelijke opbrengst voor de producent en een goede marge voor de handel”, stelt directeur Gert Mulder. ”Alleen dan kun je blijven investeren.”

Mulder kon zijn uitspraken nog niet toelichten. Vandaag doet stichting Stap zijn verslag van een onderzoek naar verbetermogelijkheden voor de afzetstructuur. Verwacht wordt dat ook verticale ketenintegratie daartoe hoort.

Of registreer je om te kunnen reageren.