Home

Nieuws 173 x bekeken 2 reacties

Groenlinks gunt boer duurzamer inkomen

Den Haag – De economische positie van de boer moet versterkt worden.

Dat stelt Groenlinks in de landbouwvisie die zij gisteren presenteerde. Zonder goed inkomen krijgen we een kaalslag, zegt Rik Grashoff. De partij wil een dubbelslag maken: de sector moet groener en het inkomen voor de boer omhoog.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Goed uitgangspunt om boeren te paaien. Hoe wil Grashoff de Nederlandse boer een hogere prijs voor het product c.q. hoger inkomen te geven? De markt is open en de grens kan / mag niet gesloten worden. Subsidie / ondersreuning van de landbouw mag niet. Wat heeft deze uitspraak dan voor praktisch nut voor de landbouw en het buitengebied?

  • no-profile-image

    Toch denk ik dat grashoff het zeer goed ziet. Subsidie en ondersteuning is er wel degelijk in de landbouw. Zie o.a. bij melkvee,akkerbouw . Daar wordt nog geld verdiend dankzij die ondersteuning. De partij van de dieren gaf ook al aan een soort voedingsbelasting ten gunste voor een beter inkomen van de boer. Vooral glastuinbow , varkenshouders ,champions , enz. kunnen best wel wat steun gebruiken. Totaal onduidelijk is immers wat het CDA hier aan denkt te gaan doen of zijn die niet voor een goed boerenikomen zodat ook de sector kan verduurzamen. Is het CDA misschien voor een koude sanering??? van bepaalde segmenten in de landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.