Home

Nieuws 2 reacties

Groenlinks focust op inkomen boer in landbouwvisie

Den Haag – De economische positie van de boer moet worden versterkt, anders ontstaat een kaalslag in de sector. Dat voorziet Tweede Kamerlid Rik Grashoff van Groenlinks.

Voor een duurzame landbouw moet daarom de inkomenspositie van de boer worden versterkt. Dat staat in de landbouwvisie die Groenlinks donderdag presenteerde.

De inkomenspositie kan versterkt worden door beperkte markregulering en het stellen van extra productie-eisen bij de import van producten in de EU. Groenlinks voorziet dat quotering kan bijdragen aan een betere inkomenspositie van de primaire producent.

Groenlinks vindt vergroening van de landbouw noodzakelijk. Ze wil dit realiseren door extra voorwaarden te stellen voor inkomenssteun uit de eerste pijler van het Europese gemeenschappelijke landbouwbeleid. Groenlinks wil dat boeren 5 procent van hun areaal moet reserveren voor natuur en landschap en er moeten striktere eisen komen voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Ook moet er meer blijvend grasland komen en moet akkerland in de winter bedekt zijn met een gewas.

“Daarmee moet ook gelijk slim worden ingestoken op voldoende inkomen van de boer”,vindt Grashoff.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Geachte Groenlinks, Ons is al meer dan 5% landbouwgrond afgestolen met de oppervlakte registratie in de vorm van slootkanten en bomen. Dus het is wel een keer welletjes.

  • no-profile-image

    arend II

    zodra een boer een paar centen heeft verdient gaat t gelijk naar die arrogante linkse sociolistische ambtenaartjes die hebben wel recht op een stevig douceurtje

Of registreer je om te kunnen reageren.