Home

Nieuws 262 x bekeken

Groen tegen graffiti

Zwolle – De onlangs geplaatste NoiStop antigeluidswand langs de drukke IJsselallee in Zwolle wordt op diverse plaatsen ontsierd door graffiti.

Medewerkers van hovenier Comfortuin Denijs uit Meppel plaatsten daarom kant en klare klimophagen zodat de graffiti direct onzichtbaar wordt. Tevens wordt daarmee verdere bekladding voorkomen en voor een extra natuurlijke uitstraling gezorgd. De gemeente Zwolle besloot naar aanleiding van geluidsmetingen in de aangrenzende woonwijk tot het nemen van extra geluiddempende maatregelen. Er werd gekozen voor het NoiStopsysteem van Mobilane uit Leersum omdat de schuttingelementen van geperste steenwol het verkeersgeluid absorberen in plaats van weerkaatsen. Daarnaast kon deze wand van lichte elementen met de hand geplaatst worden zodat de bestaande begroeiing nauwelijks beschadigd werd.

De NoiStop-geluidswal van 2,25 meter hoog is geplaatst over een lengte van 400 meter op de bestaande grondwal van 4 meter hoog. Met de plaatsing van de antigeluidswand is er sprake van een gemiddelde geluidsafname van 70 decibel nabij de verkeersweg naar een acceptabele 45 decibel in de woonwijk. De aanleg nam ongeveer 6 weken in beslag en werd uitgevoerd door hoveniers van Comfortuin Denijs uit Meppel.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.