Home

Nieuws

Greenq sluit overeenkomst met onderwijsinstellingen

Bleiswijk - Greenq Improvement Centre gaat per 1 januari starten met een nieuw project, genaamd Studiekassen. Het Bleiswijkse bedrijf doet dit samen met vier onderwijsinstellingen uit de regio. Doel van het project is om het huidige tuinbouwonderwijs beter aan te laten sluiten op de praktijk.

Om het project te realiseren worden twee afdelingen van het kassencomplex van elk 1.000 vierkante meter verbouwd tot kleine afdelingen van 150 vierkante meter. Hier kunnen leerlingen en studenten van het VMBO, MBO en HBO onder begeleiding van hun leerkracht praktijkervaring opdoen. De participerende onderwijsinstellingen huren de studiekassen van Greenq om het praktische deel van het lesprogramma daar uit te voeren. De afzonderlijke teeltafdelingen bieden de leerlingen en studenten de mogelijkheid zelf een teelt op te zetten en te begeleiden gedurende een bepaalde periode.

De studiekassen kunnen ook gebruikt worden als stageplaats. Teeltbedrijven staan vanwege hygiëne en tijdgebrek steeds minder open voor het aannemen van stagiaires.

Of registreer je om te kunnen reageren.