Home

Nieuws

Goede nieuwe lelies in keuringszaal

Lisse – Het sortiment lelies is omvangrijk. De veredeling produceert met een niet aflatende inzet nieuwe cultivars, waarvan er veel marktpotentie lijken te hebben. Lijken, want veel nieuwelingen bevinden zich in kleursegmenten die al flink vertegenwoordigd zijn.

Het is dus zaak om in kwalitatief opzicht toegevoegde waarde te bieden. World Breeding toont in dat verband deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse onder andere de prachtige Lilium ’Baretta’. Forse crème bloemen die naar het hart toe geel kleuren. Het gewas is fris groen en de bloei uitbundig zodat met slechts enkele takken een vaas goed gevuld kan worden.

Groot zijn ook de bloemen van de rode L. ‘Amarossi’ en licht oranje is O.T. Lilium ‘Saltarello’ waarvan het bloembad ombuigt. Van der Marel showt een vaas met daarin zowel de rode lilium ‘Palazzo’, als de eveneens rode L. ‘Muscat’. Van Lilium ‘Saltarello’ staat inmiddels 1,45 hectare. De overig genoemde lelies zijn dermate nieuw dat er nog geen areaalcijfers van bekend zijn.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.