Home

Nieuws 200 x bekeken

Gemengde reacties op Green Deals

Den Haag - De Tweede Kamer reageert gemengd op de eerste 59 Green Deals die de overheid heeft gesloten met het bedrijfsleven om de economie te vergroenen.

“Het kabinet geeft niet thuis als het gaat om ambitie voor de lange termijn voor duurzame energie. Juist daar had een verschil gemaakt kunnen worden. Het kabinet is helaas blijven hangen in plannetjes en ideetjes, waarvan 99 procent ook zonder Green Deal uitgevoerd zou worden’’, aldus PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom. De CDA-fractie in de Tweede Kamer is tevreden over de Green Deal. De partij spreekt van een win-win situatie, die niet uitgaat van een subsidiepot, maar maatwerk levert als het gaat om regelgeving.

In de Green Deal worden afspraken gemaakt tussen het bedrijfsleven en de overheid, waarbij de overheid vooral faciliteert bij het verlenen van vergunningen, het leggen van contacten en het wegnemen van belemmerende regelgeving voor innovatieve projecten, gericht op duurzame energie.

Of registreer je om te kunnen reageren.