Home

Nieuws 178 x bekeken

’GLB-hervorming nooit rond in 2014’

Londen – ”Het is zeer onwaarschijnlijk dat het herziene Europese landbouwbeleid al in 2014 in zal gaan. Vrijwel iedereen is het erover eens dat de kans uiterst gering is dat we in de eerste helft van 2013 overeenstemming zouden kunnen bereiken.”

Dat stelt de Britse staatssecretaris voor landbouw Jim Paice. ”Het is duidelijk dat de voorstellen die landbouwcommissaris Ciolos op tafel heeft gelegd drastisch veranderd moeten worden. De ministers van de verschillende lid-staten zijn het in ieder geval over één ding eens, dat de voorstellen veel te bureaucratisch zijn.”

Overeenstemming bereiken tussen de 27 lidstaten maakt de procedure erg ingewikkeld, denkt Paice. ”De Commissie zou nu plannen moeten maken voor een mogelijk begin in 2015.”

Of registreer je om te kunnen reageren.