Home

Nieuws 1 reactie

GD verbetert resultaat en spekt kas

Deventer – De Gezondheidsdienst voor Dieren heeft het resultaat over 2010 met 1,5 miljoen euro verbeterd ten opzichte van 2009 en opgevoerd naar 4,2 miljoen euro bruto. Dit blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. De omzet steeg van 53,1 naar 55,9 miljoen euro.

De winst kwam voornamelijk uit het eigen bedrijf. Eén deelneming, het Van Haeringen Laboratorium, droeg ook bij aan het resultaat. Vier andere deelnemingen kostten geld.

De GD behaalde bijna 60 procent van de omzet bij de herkauwers. In deze categorie nam de omzet in 2010 flink toe. De GD houdt nog steeds een voorziening aan in verband met claims van veehouders als gevolg van schade door IBR-vaccinaties in 1999. Van deze claims is verjaring in de voorbije jaren gestuit.

Het netto-resultaat van de GD van 2,3 miljoen over 2010 is toegevoegd aan de reserves, die nu 23 miljoen euro belopen, ofwel 40 procent van de jaaromzet. De GD is eigendom van LTO Nederland en de NZO.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Sunnyboy

    Mager resultaat, voor een monopolist.......

Of registreer je om te kunnen reageren.