Home

Nieuws 211 x bekeken

'Fruitbomen onderscheiden van nieuwe EU-certificaat'

Utrecht - Door invoering van een Europees certificeringssysteem voor plantmateriaal dreigen Nederlandse vruchtboomkwekers hun vooraanstaande positie kwijt te raken.

Het is zaak dat Nederland de voorsprong met het eigen certificeringssysteem behoudt. Dat zegt Hans Konings, manager van Toetscentrum Horst. “Alleen Nederland en Frankrijk kennen een goed ontwikkeld certificeringssysteem. Die landen hebben daarmee een voorsprong. Voor Nederlandse fruittelers betekent dit dat ze nog beter moeten opletten waar de bomen vandaan komen.” Konings zegt dat in het NFO-blad Fruitteelt.

Hij hoopt dat partijen blijven samenwerken in het controlesysteem. “Met de huidige ontwikkeling is het nog belangrijker geworden om dat unieke systeem onder de aandacht te brengen. Daarmee blijft de positie van de Nederlandse vruchtboomkwekers en fruittelers behouden.” Bij het certificeringssysteem werkt Horst samen met ondermeer Naktuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.