Home

Nieuws 199 x bekeken

'Fresq bood Cofortatelers eerst aan toe te treden in 2013'

De Lier - Afzetorganisatie Fresq bood de 78 glasgroentetelers van Coforta aan pas toe te treden in 2013.

Dat was de eerste toetredingsoptie die Fresq aanbood. Als tweede optie legde Fresq voor telers in 2012 te laten overstappen 'als zij die urgentie voelden', stelt voorzitter Tom de Bruijn van Fresq in het ledenblad FresQrant. De telers kozen voor de snelle toetreding.

Volgens De Bruijn zal het aantal bestuursleden bij Fresq per 1 januari waarschijnlijk worden uitgebreid. “We vinden het belangrijk een zo groot mogelijke vertegenwoordiging van leden in het bestuur te hebben om betrokkenheid te stimuleren en daadkrachtig te opereren.” Of daar vertegenwoordigers van de telersverenigingen van Coforta bijzitten, is niet bekend.

In januari verwacht De Bruijn een besluit te nemen over de inpassing van de nieuwe leden in Fresq. Het is niet duidelijk of Fresq het aantal verkoopdochters gelijk houdt. Wel stelt De Bruijn de samenwerking tussen de verkoopdochters te willen aantrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.