Home

Nieuws

Franse voerprijzen ondoorzichtig

Parijs – De prijzen voor varkensvoer in Frankrijk zijn ondoorzichtig en liggen momenteel ook op een hoog niveau gezien de sterk gedaalde graanprijzen.

”De varkenshouders worden dan ook steeds ongeduldiger over het gebrek aan transparantie tussen de graanprijs en die voor voer.”

Dat stelt de Fédération Nationale Porcine in een verklaring. De Franse varkenshouders zeggen daarin ook niet te begrijpen waarom ze ’niet meer profiteren van de nabijheid van de graanvoorziening’, een verwijzing naar het feit dat Frankrijk één van de grootste graanproducenten van Europa is.

”De verbetering van de varkensprijzen is nog altijd onvoldoende om de productiekosten te dekken. Bovendien is de Europese concurrentie zeer levendig met overal in Noord-Europa een verhoging van de slachtcijfers.” De FNP wil daarom dat eerdere afspraken binnen de sector over de prijzen en vooral over de toepassing van het nationale keurmerk voor varkensvlees ’nu met spoed worden nageleefd.’

Of registreer je om te kunnen reageren.