Home

Nieuws

Franse varkensprijs weer omhoog

Plérin – Op de Franse varkensmarkt in Plérin, Bretagne, is donderdag een notering tot stand gekomen van 1,385 euro per kilo. Dat is weer een halve eurocent meer dan tijdens de veiling van maandag toen de gemiddelde prijs overigens met 0,1 eurocent was ingezakt.

Los van die kleine inzinking begin deze week is de Franse varkensprijs nu sinds eind augustus vrijwel onverminderd aan het stijgen. In de week van 22 augustus werd een voorlopig dieptepunt bereikt van 1,274 euro per kilo.

Volgens het marktbestuur van de Marché du Porc Breton is het aanbod beperkt in verhouding tot de nationale en internationale vraag. Omdat die situatie ook in andere Europese landen hetzelfde is, ligt volgens de MPB de komende tijd een gunstiger ontwikkeling van de varkensprijzen in het vooruitzicht. ”Het aanbod maar vooral de vraag zijn sinds een jaar sterk veranderd, de georganiseerde markt biedt de varkenshouders de kans om van dit nieuwe evenwicht te profiteren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.