Home

Nieuws 716 x bekeken

Frankrijk weer grootste wijnland

Parijs – Dankzij een uitstekende oogst is Frankrijk dit seizoen weer het grootste wijnland van Europa geworden.

Frankrijk zelf komt in de buurt van de 50 miljoen hectoliter, 11 procent meer dan vorig jaar. De grote concurrent Italië is juist 17 procent lager uitgekomen op 42 miljoen hectoliter en dus door de Fransen weer van de eerste plaats verdreven. Derde Europese wijnproducent blijft Spanje met 36,5 miljoen hectoliter,

De Europese Commissie schat de wijnproductie in de hele EU op 160,3 miljoen hectoliter, twee procent minder dan vorig jaar. Vooral de Franse cooperaties, goed voor de helft van de nationale productie, kunnen op een goed seizoen terug kijken. De vereniging van Franse wijncoöperaties hoopt daarbij dat de prijzen ondanks de hoge eigen productie op peil blijven omdat de oogst elders in Europa lager is uitgevallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.