Home

Nieuws 231 x bekeken

Frankrijk stelt steun aan schapen- en geitenhouder vast

Parijs - Het Franse ministerie voor landbouw heeft de steunbedragen voor de schapen- en geitensector vastgesteld.

Inmiddels hebben 27.000 fokkers afgelopen week al bijna de helft van de hen toekomende steunbedragen ontvangen. Schapenhouders krijgen over 2011 een vaste basisvergoeding van 20,76 per dier. Daar komt drie euro toeslag bovenop als de fokker lid is van een producentenorganisatie of beschikt over een afnamecontract.

Voor geiten is de vaste basisvergoeding 8,75 euro. Voor deze boeren is er een toeslag van drie euro als ze de gedragscode voor de sector aanhangen of zich houden aan de zogenaamde goede hygiënische praktijken. De steunbedragen zijn gelijk voor melk- of vleesdieren, aldus het ministerie.

Of registreer je om te kunnen reageren.