Home

Nieuws

FNV dreigt uit productschappen te stappen

Utrecht – FNV Bondgenoten dreigt uit besturen van productschappen te stappen als het kabinet werknemerszaken weghaalt bij schappen. Daarmee reageert FNV Bondgenoten op de kabinetsplannen.

De productschappen hebben een belangrijke functie bij het aanpakken van misstanden op terrein van arbeid, stelt FNV Bondgenoten. In het kabinetsstandpunt over de toekomst van de productschappen staat dat de zij voortaan geen taken meer mogen uitvoeren die te maken hebben met belangen van werknemers.

Zwanny Naber, adviseur Productschappen FNV Bondgenoten noemt het sociale keurmerk Fair Produce als voorbeeld van hoe productschappen ingrijpen op werknemerszaken. Het keurmerk richt zich op eerlijke beloning van oogstpersoneel op champignonbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.