Home

Nieuws 392 x bekeken

Extra ontsmettingsmogelijkheid Monam

Hillegom - De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) heeft zich ingezet voor vrijstelling van het ontsmettingsmiddel Monam in verband met een stengelaaltjesbesmetting. Dit heeft geresulteerd in een vrijstelling voor dit jaar.

Wanneer een teler in het bezit is van een besmetverklaring stengelaal kan een teler gebruik maken van een vrijstelling om Monam toe te passen, zonder dat de één op vijf jaren regeling van toepassing is.

De KAVB heeft, naast de vrijstelling van Monam, er bij de overheid op aangedrongen om de periode waarin Basamid Cleanstart mocht worden toegepast, te verlengen. Het bestuur meldt dat dit tot op dit moment helaas niet heeft geleid tot het gewenste resultaat. Inmiddels is het dan ook niet meer toegestaan om Basamid Cleanstart toe te passen. De KAVB werkt aan een structurele oplossing voor 2012.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.