Home

Nieuws

Extra Ehec-onderzoek kost sector 157.000 euro

Zoetermeer – Extra bemonstering en analyse na de Ehec-uitbraak kost de groente- en fruitsector 157.000 euro. Het gaat om onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en onderzoeksbureau AQS. Dat blijkt uit een voorstel voor financiële afhandeling bij de sectorcommissie groente en fruit van het Productschap Tuinbouw (PT).

De VWA nam monsters in supermarkten, AQS deed dat in opdracht van het PT bij andere partijen in de keten. In juni besloot het crisisteam Ehec dat het PT  een deel van de kosten van dat onderzoek zou dragen. Het deel van de VWA-kosten dat wordt doorberekend heeft betrekking op onderzoek bij exportverklaringen naar Rusland. De VWA deed daarvoor 125 monsters per week van zowel groente als fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.