Home

Nieuws 292 x bekeken

Export voorverpakte Parmaham groeit

Parma – De verkoop van voorverpakte Parmaham groeit, voornamelijk de export naar Duitsland stijgt.

In 2011 (tot en met september) werd er ruim 10 procent meer Parmaham geproduceerd dan dezelfde periode in 2010 (5,367 ton tegen 4,874 ton). Daarvan werd 3,736 ton geëxporteerd (een stijging van 11,3 procent).

Naar de Benelux werd 581 ton geëxporteerd. Dat is 9,1 procent meer dan in 2010. Een forse stijging is te zien in Duitsland, waar tot en met september dit jaar 472 ton naartoe werd geëxporteerd. Dat is een stijging van 85 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Parmaham of Prosciutto di Parma in het Italiaans is een op traditionele manier gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma. Parmaham is een beschermde naam, hetgeen betekent dat alleen die ham parmaham mag heten die aan een aantal voorwaarden voldoet. Parmaham is herkenbaar aan een vijfpuntige Kroon op de ham of op de verpakking. Een samenwerkingsverband van de producenten, het Consorzio del Prosciutto di Parma, ziet erop toe dat de ham met de Kroon aan alle voorwaarden voldoet en dus parmaham mag heten.

Of registreer je om te kunnen reageren.