Home

Nieuws

Essent heropent biomassacentrale Cuijk

Den Bosch - Energiebedrijf Essent gaat de biomassacentrale in Cuijk, waar 100 procent groene stroom wordt geproduceerd, heropenen. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

De productie in de centrale werd in april stilgelegd, omdat de subsidie vanuit de overheid werd stopgezet. Het bedrijf zag, mede door de hoge prijs van verse houtsnippers, geen mogelijkheid om de centrale draaiende te houden.

Met ingang van 2012 gaat de centrale in Cuijk weer draaien. Er zal getest worden met verschillende soorten biomassa zoals grassen, papierpulp en zaagsel. Ook zal de centrale gebruikt worden voor onderzoek naar een optimaler gebruik van biomassa.

Het heropenen van de centrale is onderdeel van de afspraken die de overheid met het bedrijfsleven heeft gemaakt om te komen tot meer duurzame energie, de zogenaamde ‘Green Deal’. Naast de heropening van de centrale gaat Essent in samenwerking met Friesland Campina en de Nederlandse Groen Gas Maatschappij onderzoeken hoe biogas kan worden ingezet als brandstof in de transportsector.

Of registreer je om te kunnen reageren.