Home

Nieuws 265 x bekeken

Engelse bond houdt 'road show' over GLB

Londen – De National Farmers Union (NFU) in Engeland gaat dit najaar een groot aantal regionale bijeenkomsten houden over de voorstellen voor de hervorming van het Europese landbouwbeleid (GLB).

NFU wil de leden uitleg geven over de financiële gevolgen van de plannen van Eurocommissaris Dacian Ciolos (landbouw) en vervolgens ook hun mening daarover horen.

Aan de orde komen ook zaken als de definitie van wat een ’actieve boer’ is, de voorstellen voor het vergroenen van de landbouwsteun en de speciale steunmaatregelen voor jonge en kleine boeren. NFU zelf heeft de plannen in een eerste reactie ’teleurstellend en een gemiste kans’ genoemd.

Gail Soutar, beleidsdeskundige op het gebied van het GLB bij de bond: ”De voorstellen van de Commissie zijn ingewikkeld en controversieel. De bureaucratische en beperkende aard er van dreigt de landbouw minder concurrerend te maken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.