Home

Nieuws 193 x bekeken

EU rekent op minder exportgroei bij varkensvlees in 2012

Brussel – De export van varkensvlees uit de EU zal volgend jaar met 4,3 procent toenemen. In de voorgaande twee jaar steeg de export nog met in totaal 36 procent door een toegenomen vraag uit China/Hongkong en Zuid-Korea. Dat meldt de Europese Commissie in een vooruitblik. De importen dalen.

De productie van varkensvlees groeit dit jaar volgens de Europese Commissie met 1,7 procent, om volgend jaar gelijk te blijven. De consumptie daalt volgens de prognose zowel dit jaar als volgend jaar licht, met ongeveer een half procent. Pluimveevlees wint juist marktaandeel door het goedkope imago.

Hoewel de export afneemt, zullen de lidstaten van de Europese Unie zelf ook minder importeren. De import daalt ten opzichte van 2010 met 30,5 procent dit jaar, en met 24 procent in 2012.
De Europese Commissie stelt dat de sector in ”kritieke” toestand is.

Of registreer je om te kunnen reageren.