Home

Nieuws 168 x bekeken

EU definitief akkoord met Rusland over toetredingsvoorwaarden

Brussel – De Europese Unie (EU) en Rusland zijn akkoord over de voorwaarden volgens welke Rusland mag toetreden tot de wereldhandelsorganisatie WTO.

Dat meldt Eurocommissaris voor handel Karel De Gucht. De Russen hebben volgens De Gucht meer transparante regels voor de handel in landbouwproducten gepresenteerd.

Rusland en de EU kwamen een regime overeen dat EU-exporteurs van auto-onderdelen compenseert wanneer door Russische investeringsregels de export terugloopt. Rusland wil de eigen industrie moderniseren. Rusland belooft tevens buitenlandse luchtvaartmaatschappijen niet langer te belasten wanneer ze over Siberië vliegen.

De Gucht roept Georgië en Rusland op nu snel tot een akkoord te komen. Een Georgisch akkoord is noodzakelijk omdat alle leden van de WTO vetorecht hebben. De VS en Rusland kwamen eerder al tot een akkoord over toetredingsvoorwaarden.

Of registreer je om te kunnen reageren.