Home

Nieuws

EP wil ook volgend jaar steun voor Ehec-tuinders

Brussel – Het Europees Parlement wil volgend jaar 250 miljoen euro beschikbaar stellen voor tuinders die schade hebben geleden door de Ehec-crisis.

Dinsdag heeft de begrotingscommissie een voorstel daartoe van Esther de Lange (CDA) aangenomen. Eerder ging ook de landbouwcommissie hier al mee akkoord. Eind deze maand moet het voltallige europarlement zich nog over de plannen buigen, waarna de onderhandelingen met de lidstaten beginnen.

”Voor de zomer hadden velen dit onmogelijk geacht”, zegt De Lange in een reactie. ”Waar ik maanden geleden nog een roepende in de woestijn was, zijn ook mijn collega’s inmiddels overtuigd van de noodzaak voor steun. We zijn er nog niet, maar het vertrouwen op een goede afloop van de onderhandelingen groeit.”

Omdat de beoogde steun geen co-financiering van de lidstaten vereist, heeft De Lange goede hoop dat haar voorstel daadwerkelijk zal worden ingevoerd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.