Home

Nieuws

Duitsers produceren en consumeren meer champignons

Bonn – De champignonteelt in Duitsland groeit dit jaar ten opzichte van 2010 met 2.000 ton naar 62.000 ton. Dat is de prognose van de sectororganisatie Bund Deutscher Champignon- und Kulturpilzanbauer (BDC).

Nieuwe productiecapaciteit is er vooral gerealiseerd in Nedersaksen, nu al de dominerende regio voor deze teelt. Los daarvan is de teelt met de cijfers van dit jaar bijna weer terug op het record van 10 jaar geleden toen 63.000 ton in de markt werd gezet. Het dieptepunt werd bereikt in 2007 met 55.000 ton. Volgens de op een huishoudpanel van het GfK gebaseerde gegevens hebben de Duitse consumenten in de eerste 8 maanden ook hun best gedaan. De afzet steeg namelijk met 1,5 procent. Deze groei komt vrijwel geheel voor rekening van de bruine champignons, zo meldt landbouwmarktbureau AMI.

Of registreer je om te kunnen reageren.