Home

Nieuws

Duitse groothandelsprijzen paprika lijden onder groot aanbod

Bonn – De paprikaprijzen in Duitsland staan volgens landbouwmarktbureau AMI onder druk en dalen sinds half september.

Het aanbod uit zowel Nederland als Spanje is afgezet tegen de vraag te groot, constateert analiste Gabriele Held. ”Vooral Spaanse paprika’s hebben het moeilijk om voet aan de grond te krijgen op de markt en met name de rode moeten gevoelige prijsdalingen accepteren.”

Held signaleert voor alle varianten uit Spanje een groothandelsprijsniveau van zo’n 110 euro per 100 kilo. De zaak kan naar de mening van Held de komende weken wel snel anders worden, met name als het over aanvoer uit Turkije gaat. ”Men houdt rekening met een krappe bevoorrading uit Turkije. Noodweer heeft begin deze week de winterproductiegebieden in het zuidwesten van dit land getroffen. Ook in het oosten zijn grote hoeveelheden neerslag gevallen. De teeltomstandigheden zijn daarom niet ideaal.”

Of registreer je om te kunnen reageren.