Home

Nieuws

Driekwart Nederlanders verwacht flinke stijging voedselprijzen

Wageningen – Ruim driekwart van de Nederlanders denkt dat de voedselprijzen de komende jaren behoorlijk zullen stijgen. Slechts 8 procent denkt dat dit niet het geval zal zijn, blijkt uit de Foodmonitor van de marktbureaus Food for Food en GfK.

Er wordt veel gediscussieerd over de voedselprijzen, stelt Food for Food in een persbericht. ”Door de bevolkingsgroei en de stijgende welvaart in Azië en een recessie die maar van geen ophouden weet, zijn de voedselprijzen aan verandering onderhevig. Uit het onderzoek blijkt het grootste deel van de Nederlanders denkt dat de voedselprijzen behoorlijk zullen stijgen. Dit is iets wat leeft bij alle leeftijdsgroepen en opleidingsniveaus. Wel geeft een groter aandeel van de jongeren (18 tot 34 jaar) aan dat ze het niet weten.”

In een vervolgonderzoek willen de analisten weten welke invloed de stijgende voedselprijzen heeft op de bestedingen van consumenten aan goederen en diensten.

Of registreer je om te kunnen reageren.