Home

Nieuws

Driekwart Nederlanders koopt nooit bloemen online

Zoetermeer - Nederland is koploper als het gaat om internetgebruik in Europa. Het is dan ook opvallend dat maar liefst driekwart van de Nederlanders nog nooit bloemen via internet heeft verstuurd.

Dat blijkt uit een door het Productschap Tuinbouw gehouden panelonderzoek onder consumenten. Veel consumenten willen de bloemen zelf zien voordat ze deze kopen. Anderen hebben geen aanleiding om bloemen via internet te bestellen (34 procent) of vinden het te duur (16 procent).

Ruim een kwart heeft wel ervaring met online bloemenkopen. Bijna eenderde daarvan verstuurt bloemen voor een verjaardag en 19 procent zomaar, zonder speciale reden. Daarnaast sturen Nederlanders wel eens bloemen om iemand beterschap te wensen (15 procent) of voor een huwelijk (14 procent). De bloemen zijn meestal bestemd voor een vriend, vriendin of collega.

De meerderheid heeft goede ervaringen met het versturen van bloemen via internet. Zo’n 14 procent is minder positief. De kwaliteit viel dan tegen of het boeket voldeed niet aan de verwachtingen. Internet speelt dus nog altijd een kleine rol in de bloemenverkoop, want van alle bloemen aankopen gaat nog geen 1 procent via internet.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.