Home

Nieuws 3 reacties

Donner wil ambtenaar gehaktbal niet ontnemen

Den Haag – Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) voelt niets voor een vleesloze Dierendag in de kantines van de overheid.

Dat schrijft hij in antwoord op vragen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

De ambtenaar hoeft niet voor ieder politiek doel als voorbeeld te dienen, vindt de bewindsman. Hij stelt verder dat het een persoonlijke keuze moet zijn of iemand wel of geen vlees eet. ”De arbeidsrelatie tussen bestuur en ambtenaar is niet bedoeld als sturingsmechanisme voor politiek correct gedrag.”

De ambtenaar kan zelf bepalen of hij een vleesloze dag instelt, schrijft Donner. ”In alle bedrijfsrestaurants zijn dagelijks vegetarische gerechten te koop”, meldt hij aan Thieme. ”Ik wil ervoor zorgen dat er voldoende aanbod aan vleesloze producten is, het hele jaar door, ook als het geen dierendag is”, belooft Donner Thieme nog wel.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Zou deze toezegging vldoende zijn voor het verwende meisje Thieme of wil ze ook nu weer haar wil opleggen aan de rest. Ik heb wel eens het idee, dat meisje Thieme en met haar vele andere politicie zwaar verwend zij in hun jeugd. Altijd hun zin gekregen, nooit een NEE hebben gehoord van hun opvoeders.

  • no-profile-image

    Vleesloze dierendag? Zonder gehaktbal? Moet niet gekker worden met Marianne, wat ze zelf wel of niet eet moet ze zelf weten, maar bepalen wat een ander wel of niet eet moet ze van afblijven, ze is geen dietiste.

  • denker123

    Beste politiek,onmiddelijk de hormonen in de landbouw onderzoeken ,en zwaar bestraffen als dat volgens u bestaat .Ik dacht van niet Anders gaat het dezelfde kant uit als in de sport o.a. wielrennen en krachtsporten. Iedereen weet dat alle wielrenners doping gebruiken pas nog Frank sleck,terwijl iedereen dacht dat de broers sleck engelen waren. En toch is wielrennen razend populair,hier is doping gebruik o. a. hormonen maatschappelijk zelfs geaksepteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.