Home

Nieuws

Den Hollander: rechtszaak Hof van Saksen begint binnen twee weken

Middelharnis – Advocatenkantoor Den Hollander verwacht over twee weken een getuigenverhoor in de rechtbank Haarlem of Zwolle te houden in de zaak Hof van Saksen.

Circa 55 boeren eisen via het advocatenkantoor ongeveer 4 tot 4,5 miljoen euro van LTO Noord en LTO Noord Verzekeringen. De boeren komen uit een groep van zo’n 750 boeren die enkele jaren geleden bij elkaar 23 miljoen euro investeerden in het recreatiepark Hof van Saksen. Het recreatiepark in Drenthe ging bijna failliet maar kon gered worden door een schikking waarmee ook 700 boeren, vaak schoorvoetend, akkoord gingen. Den Hollander start een procedure omdat een rechtsvoorganger van LTO Noord Verzekeringen, WLTO Verzekeringen, niet de juiste vergunning had om te bemiddelen in het betreffende beleggingsproduct. Bovendien zijn de risico’s die aan het beleggingsdebacle waren verbonden volgens Den Hollander niet eerlijk weergegeven.

LTO Noord Verzekeringen kreeg een premie van circa 1,3 miljoen euro van fondseigenaar Phanos, gebaseerd op het aantal aangebrachte klanten. De boeren die schikten hebben van de banken die zelf ook in het park investeerden, ABN Amro en Rabobank, 15 procent van hun inleg teruggekregen. Zij kunnen nu niet meer procederen. Advocaat Marcus Bijloo van Den Hollander denkt dat de rechtszaak meer dan een jaar kan duren. Naast LTO Noord Verzekeringen is ook de eigenaar LTO Noord aangeklaagd, mogelijk ook omdat het eigen vermogen van LTO Noord Verzekeringen niet groot genoeg is aan de claim te voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.