Home

Nieuws

De Groot koopt belang terug van investeerder

Hedel – De Groot Fresh Group heeft het belang van investeerder Gimv teruggekocht. Daarmee is het bedrijf weer volledig in handen van de familie.

Volgens De Groot is er geen sprake van een verstoorde verhouding tussen de twee partijen, die aanleiding vormt om uit elkaar te gaan. Het terugkopen van het meerderheidsbelang van Gimv, dat 55 procent van de aandelen in handen had, zou te maken hebben met de wens van de eigenaars, Ben en William de Groot, om het bedrijf voort te zetten in eigen beheer.

Het bedrijf zag zich in de samenwerking met Gimv naar eigen zeggen gesteund bij de investeringen die zijn doorgevoerd. Zo werden er sinds de verkoop van het meerderheidsbelang in 2005, zes overnames gerealiseerd.

Dat heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. De Fresh Group heeft inmiddels 200 werknemers in dienst en realiseerde in 2010 een omzet van een kleine 200 miljoen euro.

Het is onduidelijk hoeveel geld de broers hebben betaald voor het belang van Gimv. De investeerder betaalde in 2005 naar schatting 25 tot 50 miljoen euro voor zijn aandeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.